Започват масови проверки за алкохол, правоспособност и колани

0
569
Започват масови проверки

Започват масови проверки на водачите на моторни превозни средства за употреба на алкохол, правоспособност и използването на обезопасителни средства, съобщиха от МВР.

Акцията ще продължи до 24 април. Специален акцент ще бъде поставен към водачите на мотоциклети. При тях ще се следи за правоспособност, използването на обезопасителни средства от самите водачи и спътниците им, и правилното поставяне на регистрационни табели.

“Според изискванията на Наредба № I-45 от 24.03.2000 г., регистрационните табели на мотоциклетите се поставят само отзад, но така че да се осигури тяхната видимост и осветеност нощно време. Освен това при закрепването не трябва да се нарушава формата на табелата, целостта на графиката и символите на номера”, коментираха от КАТ. При проверките на другите моторни превозни средства специално внимание ще се обръща и на правилното използване на обезопасителни средства при превоз на децата. Успоредно с това ще има и засилени проверки за спазването на скоростните режими, допълниха от МВР.