„Воеводи“ поздравиха русенци за Деня на независимостта

0
28
„Воеводи“

„Воеводи“ от „Велика България“ раздадоха поздравителни картички от ВМРО в навечерието на Деня на българската Независимост.

На тях се намира поздравителен адрес от председателя на ВМРО и заместник-председател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

„Преди 108 години с внимателна и разумна политика страната ни придоби своята независимост. Днес една друга независимост става централен въпрос за обществото ни – независимостта на българската държава от намеса на чужди на страната ни интереси. Намеса, която застрашава националната ни сигурност. През годините назад българската държава е успявала да съхрани независимостта и суверенната си политика. В нашите български национални гени е останала много памет от онези времена преди повече от век, когато се ковеше независимостта на младата ни държава. Нека се обърнем към тях. Трябва да помним, че независимостта не се придобива веднъж завинаги, тя трябва да се отвоюва всеки ден. Докато честваме делото на онези, които положиха основата, нека си пожелаем да имаме сили да бъдем като тях.“ – се казва в поздравителния адрес към русенци.