Victory Run стартира в събота

0
180
Първото издание на Victory Run

Първото издание на Victory Run ще се проведе в събота, 10 ноември, съобщават организаторите от Клуба по бегови спортове „Рънърс ъф Русе“.

Стартът ще бъде от 10:30 часа на кейовата алея под х-л Рига. Онлайн регистрацията ще бъде отворена до 20 часа на 09.11.2018 г. на www.RunnersOfRuse.com. Регистрации ще се приемат и на място, ако има капацитет за това.

Както ТВН вече съобщи, дистанциите ще бъдат 1, 3 и 5 км. Час по-рано ще започне раздаването на стартовите номера, ще има и специално занимание за деца.

Victory Run не е състезание, а спортен празник. Макар и да е предвидено професионално времеизмерване, няма да има награждаване на най-бързите. Ще се раздават награди чрез томбола измежду всички завършили, припомнят организаторите. От там допълват, че всички успешно завършили избраната от тях дистанция ще получат 10-процентова отстъпка от месечния си абонамент за услугите на „Нетуоркс България“ при положение, че предварително са се регистрирали за участие.

Инициативата е наречена „Vicоtry“ /Победа/, защото си поставя за цел победа на доброто, победа над самия себе и над апатията. В нея могат да се включат деца, възрастни и всички, които желаят да са физически активни.