Victory Run – по вече обезопасено трасе

0
268
Първото издание на Victory Run

Първото издание на Victory Run, което ще се проведе днес, 10 ноември, ще бъде по вече обезопасено трасе.

Както ТВН вече съобщи, стартът ще бъде от 10:30 часа на кейовата алея под х-л Рига – мястото, където преди месец бе зверски убита журналистката от русенската телевизия Виктория Маринова. Стартът се организира от Клуба по бегови спортове „Рънърс ъф Русе“ в нейна памет.

За разлика от съботния ден, в който бе прекъснат живота на 30-годишната Вики, днес участниците ще бягат по значително по-обезопасено трасе. Със средства основателите на фондацията на името на Виктория трасето вече е осветено и може да бъде ползвано и във вечерните часове. Изградено е и видеонаблюдение, което осигурява безопасността на спортуващите за здраве.

Както ТВН вече съобщи, дистанциите ще бъдат 1, 3 и 5км. В 9,30 часа ще започне раздаването на стартовите номера, ще има и специално занимание за деца.

Всички успешно завършили избраната от тях дистанция ще получат 10-процентова отстъпка от месечния си абонамент за услугите на „Нетуоркс България“ при положение, че предварително са се регистрирали за участие.

Инициативата е наречена „Vicоtry“ /Победа/, защото си поставя за цел победа на доброто, победа над самия себе и над апатията. В нея могат да се включат деца, възрастни и всички, които желаят да са физически активни.