В Бургас ще празнуват Никулден онлайн

0
56

Тази година в Бургас няма да има масови прояви и празнества по случай Никулден. Заради усложнената епидемична обстановка празникът ще бъде отбелязан онлайн, а със спестените пари ще се купят апаратура за лечение на коронавирус и защитни облекла за медиците. Все пак празнична атмосфера ще има и тя започва от днес с приготвянето на рибена чорба предназначена за хората на първа линия. Ще се приготви и курбан за здраве при строго спазване на противоепидемичните мерки.

„Три хиляди порции ще бъдат направени пак за хората тази година ще отидат по домовете на хората които се възползват от социалния патронаж. Това ще стане в днешния петъчен ден, в навечерието на Никулден, а навръх Никулден за 6-ти празника, ще отиде за медиците“, обясни управителят на о-в „Св. Анастасия“ Павлин Димитров.

По-различна ще е и традиционната снимка пред общината, на която присъстват най-младият и най-старият бургазлия. От местната власт ще изготвят колоритен колаж от снимки, които празнуващите бургазлии пращат по мейл.