Ученици от АЕГ „Гео Милев“ с първи стъпки за изграждане на публичен образ

0
258

Ученици от русенската АЕГ „Гео Милев“ направиха първите си опити на театрална сцена и пред професионална камера, съобщиха от Сдружение „StandArt“.

Това стана в рамките на Интензивен курс за изграждане на публичен образ. Процеса на обучението, през което са преминали в рамките на проекта е запечатан в Атрактивен видео дневник, разпространен в социалните мрежи. Видеото е дело на небезизвестният в творческите среди Венцислав Тодоров – специалист по видеозаснемане и монтаж, и автор на едни от най-въздействащите трейлъри на театрални представления, които се играят на русенска сцена.

Курсът, реализиран от Сдружение „StandArt“, залага на разнообразна и иновативна обучителна програма с фокус върху техники от сценичните изкуства, предлагаща много практически упражнения и задачи. Учениците са се занимавали с теми като сценична реч и правоговор, импровизации, език на тялото, поведение пред камера и много други. Лектори в обученията са били Ивайло Ненов, актьор и режисьор от Русенския театър, и Константин Икономов – актьор в Сатиричен театър „Алеко Константинов“, София, и дългогодишен преподавател в театрална академия.

Интензивният курс за изграждане на публичен образ е осъществен в рамките на проект „Прилагане на техники от сценичните изкуства за изграждане на атрактивни и въздействащи образ и поведение пред публика“, финансиран по Програма „Култура“ на Община Русе.