Трима нови съветници се заклеха в Русе, избраха и нов зам.-председател

0

С трима нови съветници и избор на заместник-председател започна 21-ото заседание на Общински съвет – Русе.

Това са Илиян Илиев от ПП ГЕРБ, Нора Стоянова от „БСП за България“ и Юрий Георгиев  от „Демократична България – Обединение“. Те местата на избраните за народни представители Алисе Муртезова, Пламен Рашев и Митко Кунчев.

Илиян Илиев е  роден на 13 април 1973 година в Русе. Завършва Юридическия факултет на РУ „Ангел Кънчев“ По професия е адвокат. Член е на ПП ГЕРБ в Русе.

Нора Стоянова е родена през 1994 г. в гр. Русе. Възпитаник и преподавател на ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий“, бакалавър “ Финанси“, магистър “Банково дело”. Председател е на Младежкото обединение в БСП Русе и областта. Координатор на Националния съвет на БСП за Област Русе.

Юрий Георгиев е роден на 9 декември 1965 г. Завършил е Русенски Университет „Ангел Кънчев” със специалност „право”, с професионална квалификационна степен „магистър”. От 2002 г. има и юридическа правоспособност.

За заместник-председател беше избрана Деница Иванова от  групата на коалиция „БСП за България“. Тя заема мястото на Пламен Рашев от същата група, който вече заседава в парламента.

Освен бакалавърска степен по „Стопанско управление“ и магистърска степен „Европеистика и публична администрация“, Деница Иванова е завършила и „Академия за социална политика“ – Институт за социална интеграция – випуск 2016 г., Национална програма „Управленски умения“ в Българско училище за политика „Димитър Паница“ и Нов български университет.