“Топла завивка за всяко дете” – новата инициатива на „Направи добро за непознат“

0
106

Поредната инициатива започва фондация „Направи добро за непознат“. Тя е под надслов “Топла завивка за всяко дете”.

Със събраните средства от продажбата на коледните картички на доброто са закупени спални комплекти, завивки и/или възглавници за 213 деца и младежи в Центрове за настаняване от семеен тип и преходни жилища в 9 населени места в Североизточна България. Днес започва тяхното раздаване по центровете. Бусът на „Направи добро за непознат“ ще посети днес центровете в Тутракан, с. Малък преславец, Силистра и Исперих.

Благодарение на НПО “Операция Плюшено Мече” фондацията получи информация за нуждите от спално бельо, възглавници и топли завивки за децата и младежите от всички центрове за настаняване в областите Силистра, Русе, Разград, Шумен и Търговище. За тях бяха поръчани и ушити 102 спални комплекта (калъфка, долен чаршаф и плик), 103 олекотени завивки (силиконова вата 300 гр.) и 65 възглавници. Те бяха изработени в местна шивашка фирма за спално бельо, която направи всичко възможно с минимални разходи да произведе качествено и хубаво спално бельо, за което от фондацията изказват най-сърдечна благодарност.

Тъй като някои от центровете имаха нужда от прахосмукачки за по-доброто почистване на стаите и общите помещения, с допълнителни средства на фондацията са осигурени и 8 прахосмукачки за сухо и мокро почистване, както и допълнителни сменяеми торби.