Търсят подкрепа от бизнеса за „Добрия самарянин“

1
40
„Нахрани приятел”

Този ангажимент пое областния управител на Русе Стефко Бурджиев при посещението си в приюта. Молбата ще бъде да предоставят чаршафи, завивки, възглавници, одеяла, хавлиени кърпи, кухненска посуда, необходими за работата на заведението.

Областният управител пое ангажимент още следващата седмица да организира и среща с директора на Регионална дирекция за социално подпомагане – Русе за обсъждане на възможностите за увеличаване капацитета на услугата Център за социална рехабилитация и интеграция за бездомни.

Обсъдени бяха и варианти за насочване на потребители с белодробни заболявания от Приюта към съответните, релевантни на заболяванията им, лечебни заведения в областите Троян, Трявна, Габрово за лечение през зимните месеци с цел оптимизация на разходите в този труден период.

От своя страна управителят на приюта Мартин Николов изказа своята благодарност към многото дарители, които напоследък подпомагат с даренията си дейността на Приюта за осигуряване на подслон и храна за всички, изпаднали в нужда.

1 коментар