Със 100 000 лв. възстановяват радиовръзката и осветлението на Летище Русе

0
974
условията на Летище Русе

В общинския бюджет за 2019 г. ще бъдат предвидени 100 000 лв. за подобряване на условията на Летище Русе.

Това каза в отговор на въпрос на ТВН за бъдещото развитие на летището кметът на Русе Пламен Стоилов. Средствата ще се използват за възстановяване на радиовръзката в кулата на осветлението на пистата на летището. Така то ще може да приема самолети по всяко време на денонощието и ще се кандидатства за по-висок – международен клас.

Привеждането на летището във възможност да приема самолети по всяко време на денонощието ще повиши интереса към него и се надяваме, че ще се появят и оператори, които да поемат неговата експлоатация, каза още Стоилов. Той подчерта, че за разлика от тромавите държавни процедури, общинските са доста по-гъвкави и бързи, което ще позволи възстановяването на дейността му.

Ако това стане, Русе ще бъде един от малкото градове в страната, които ще предлагат на бизнеса всички видове транспорт – въздушен, воден, железопътен и шосеен, и ще го направи по-привлекателен за инвестиции. Сградният фонд и пистата са в чудесно състояние и могат да приемат дори и по-тежки самолети, подчерта градоначалникът.