Русенски талант в програмата на юбилеен концерт в Карнеги Хол

0
21
Русенски талант

Русенски талант беше сред участниците в Гала концерта за 10-годишнината от провеждането на конкурса „Американ протеже“ в „Карнеги Хол“ в Ню Йорк.

Талантливата Тереза Тодорова беше поканена от организаторите да участва в този концерт, след като преди това два пъти печели награди – веднъж, като инструменталист в категория пиано и втори път, като вокалист в категория поп и джаз пеене.

В юбилейния концерт взеха участие общо 41 изпълнители от цял свят /Китай, Канада, Америка, Англия, Мексико, Тайланд, Филипини, Италия, Сингапур/, като повечето от участниците учат в едни от най-престижните музикални колежи и университети. Това са инструменталисти и вокалисти, които са получили награди през 2016 година. Тереза бе най-малка сред вокалистите.

Младата изпълнителка излезе на сцената заедно със своята преподавателка по пиано – Мая Тодорова, която й акомпанира  на пианото в изпълнението на песента „Алелуя“ от Ленърд Коен, пленявайки залата.

След края на концерта се състоя награждаването. Всеки изпълнител получи грамота и плакет, както и лично поздравление от Стивън Йонов, директор на „Американ протеже“.