Прожектират публично филмите от конкурса „Красив Добрич“

0
23
прожектират публично

За първи път ще се прожектират публично късометражните филми от конкурса създадени на филмовото предизвикателство „Красив Добрич“, съобщиха от местната управа.

Прожекцията ще бъде днес, 14 януари от 18:00 часа в кино клуб „Икар“.

След прожекциите ще бъде проведена дискусия за формата и възможносите за развитие на проекта с участието на режисьора и члена на журито Петър Русев, кмета на Добрич Йордан Йорданов, както и продуцента Николай Михайлов.

Събитието е със свободен достъп, но се изисква предварителна регистрация.

Носител на първа награда е филмът „Пътят към страстта“, на екип „Лайм“. Той обединява режисьора Ангел Генков, оператор Явор Минчев, дрон оператор и сценарист Кольо Колев и Михаил Иванов – актьор.

Втора награда взе екип „Лате“, с техния филм „Кейт“. В състава му са режисьорът и сценарист Страхил Йорданов, звук на терен и постпродукция – Явор Лазаров, оператор Кирил Ханджиев, актриса Пламена Божилова, художник и гримьор- Стилияна Узунова и актьор Мойсей Стойчев.

Трета награда журито определи за филма „Ламата“ на екип „Сапфир“. Режисьор Анна Каперска, оператор Йоанна Павлова, сценарист Лъчезар Енчев и монтажист Адрияна Стоянова.

Трите наградени филма ще бъдат представени и на фестивала Берлинале през февруари.