Протестиращи: „Писна ни!“, „Искаме нормални европейски пътища!“ (видео)

0
1143

С транспаранти „Този път води до безпътица“, „Добре дошли на Марс. Срам!“, „Писна ни!“, „Искаме нормални европейски пътища“ протестиращи блокираха в ранния следобед днес пътищата Русе-Варна и Русе-Кубрат.

Причината за недоволството на хората, живеещи край пътя Русе – Кубрат е лошото състояние на второкласния път Русе-Кубрат, който не е ремонтиран основно от около 30 години.

Въпреки че първоначално бяха обявили, че ще затворят само пътя от Русе до Кубрат, по-късно протестиращите затвориха и пътя за Варна.

Пред протестиращите директорът на Областното пътно управление в Разград Людмил Янев и изпълняващият длъжността директор на Областното пътно управление в Русе Йосиф Йосифов повториха казаното от началника им – председателят на Управителния съвет на агенцията „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, че началото на рехабилитацията ще бъде поставено през септември тази година, а срокът за ремонта е 10 месеца, че изпълнителите вече са избрани и че се подготвя сключването на договорите за изпълнение на дейностите на стойност над 38 млн. лв.

„Всеки път ни лъжат. Не вярваме, че някой ще направи този път. От пет години насам – по два пъти в годината, ни уверяват, че има пари, че по проекта се работи, но ремонт няма. Всеки ден пътувам от Кубрат до Русе и обратно. Пътят е ужасен. Ние си плащаме, за да караме по тези дупки“, каза Нина Тодорова – един от организаторите на протеста.

Участниците в протеста заплашиха, че ще блокират всяка събота пътя за Варна, докато не започнат ремонтните дейности.