Пръсканията против комари и кърлежи продължават

0
135
Поредно пръскане

Продължават обработките срещу комари и кърлежи в община Русе, съобщават от общинската администрация.

Пръскането против кърлежи ще се извършва в сутрешните часове между 6:00 и 10:30 часа по график. В понеделник (08.06.) ще се третират кварталите „Средна кула“, „Долапите“ и „Образцов чифлик“ и „ДЗС“. Във вторник (09.06.) се предвижда обработка на терените в гр. Мартен, с. Хотанца, с. Сандрово, с. Николово и Лесопарк „Липник“, а в сряда (10.06.) ще се пръска в с. Просена, с. Долно Абланово, с. Басарбово, с. Семерджиево и с. Ястребово.

Дезинсекцията срещу комари ще се извършва вечер от 20:00 ч. до 23:30 ч. В понеделник (08.06) специалисти на Дезинфекционна станция „Санси” ООД ще третират кв. „Средна кула“, кв. „Долапите“, кв. „Образцов чифлик“ и „ДЗС“, а във вторник (09.06.) – гр. Мартен, с. Басарбово, с. Сандрово, с. Николово и Лесопарк „Липник“.

Пръскането срещу комари и кърлежи се извършва с разрешени за използване биоцидни препарати, в препоръчителната за употреба концентрация. Дейностите се контролират от служители на общинската администрация, които следят за изпълнението на договора със „Санси“ ООД.

При неблагоприятни метеорологични условия, третиранията ще се отложат за следващ подходящ ден.