Отличиха шампионите от ТСК „Русе“

0
41
Шампионите

Тримата шампиони от Европейското първенство по вдигане на тежести в полския град Нови Томисл за кадети и кадетки бяха наградени от Община Русе.

На церемония в залата по вдигане на тежести в с.к. „Ялта“, зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров връчи призове на отлично представилите се през сезона млади спортисти от Тежкоатлетически клуб „Русе“.

Сред наградените спортисти са шампионът от Европейското първенство по вдигане на тежести в полския град Нови Томисл за кадети и кадетки Ангел Русев, който е и двукратен републикански първенец за 2015 и 2016 г., еврошампионът до 69 кг при 15-годишните Кристиян Йорданов, който също е два пъти първи и в България. Отличена бе и сребърната медалистка от Европейското Надежда Мей Туй Нгуен, която е четири пъти републикански шампион за периода 2013 – 2016 г.. Награда получи и европейския шампион при 72 кг Стилиян Гроздев е държавен първенец за 2011 – 2016.

Заради високите заслуги и професионализъм от страна на треньорите на клуба, зам.-кметът Иван Григоров връчи грамоти и на Кръстина и Радослав Атанасови, благодарение на които състезателите показват завидни резултати и постижение. „Щастлив съм да съм днес, тук с вас, защото в тази зала има толкова много спорт, здраве, дисциплина и хъс за победа. Всички вие сте достойни за уважение и пример за подражание.“ – каза в приветствието си към младите спортисти зам. кметът Григоров. От името на кмета на Русе Пламен Стоилов, той ги покани в Общината, където ще бъдат изпратени тържествено на предстоящото европейско и световно първенство със знамето на града