Отчетът на кмета: Догодина ще режем лента след лента

0
482
Догодина ще режем лента след лента

„Догодина ще режем лента след лента“ – така кметът на Русе Пламен Стоилов приключи представянето на отчета за свършеното от общинската администрация през отиващата си 2018 г.

Той определи годината като „най-успешната и най-трудната“ по време на мандата и отрече тезата на политическите си опоненти, че всичко е подготвено с цел предстоящите догодина местни избори.

„Първата година беше за подготовка на проектите, втората – на защитаването им пред институциите, тази година е година на реализация на основната част от тях, догодина всички ще бъдат завършени. Тогава ще режем лента след лента“, каза кметът. Той допълни, че в момента общината управлява проекти за близо 112 млн. лв., по-голямата част от които – инфраструктурни. Сред тях са проектите, свързани с бул. „Придунавски“, ул. „Чипровци“, ул. „Шипка“ и др., които на 90 процента ще бъдат завършени до края на годината.

„Дадохме началото и продължихме изпълнението на ключови проекти, които ще обърнат града с лице към река Дунав, активно инвестирахме в образование, здравеопазване, облагородяване на кварталите и стартирахме мащабни инфраструктурни подобрения в целия град, каквито не са предприемани от десетилетия“, каза градоначалникът и допълни, че предстои подмяна на уличното осветление, което ще доведе до намаляване на разходите за осветление с близо 80 процента.

Продължава работата по трансграничното сътрудничество, където, заедно с Община Гюргево са утвърдени няколко мащабни проекта, в рамките на които ще бъдат обновени бул. „Трети март“ и Сарайския мост, бул. „Липник“, ще бъде ремонтиран Пантеонът на възрожденците.

По отношение „болната“ за русенци тема за чистотата на въздуха Стоилов каза, че са утвърдени над 3,8 млн.лв. за интегриран проект за подобряване на качеството на въздуха.

Ще продължим да утвърждаваме Русе като модерен и перспективен град за живеене и развиване на бизнес, каза в заключение Пламен Стоилов.

Пълният текст на отчета на кмета Пламен Стоилов за третата година от мандат 2015-2019 г. можете да видите ТУК.