Нова графика на Божков: Горанов го натискал да предаде мажоритарния дял от лотарията

0
255

Васил Божков изкара нова порция обвинения под формата на вече модерните за него графики. Според публикацията финансовият министър Владислав Горанов го натискал да предаде мажоритарния дял от бизнеса си на посочен от тях субект вместо да го продава на чешката компания SazkaGroup.

„От рекет към грабеж“

През септември 2019 Божков получава предложение от чешката компания да продаде 51% от Националната лотария за 1 млрд. лева. Ако това се случи, това би означавало край на такса „помагане“, която Божков плаща на държавата.

“Истинска приказка”: Божков бил рекетиран с 20%

Така се стига до момента, в който Горанов съобщава на Божков, че трябва да предаде безвъзмездно мажоритарния дял от бизнеса си на посочен от тях субект. В противен случай следва унищожение. Божков отказва, а министърът възлага на Агнцията за държвна финансова инспекция (АДФИ) проверка на Държавната хазартна комисия (ДХК).

Божков изяснява приказката и показва извлечения от сметките си

Месец по-късно Валери Симеонов внася проектозакона за национализиране на лотарията. Дни след това – на 22 януари, АДФИ излиза със становище, че няма установени нарушения по време на проверката.

"Анимациите, комиксите и другите забавни неща“ са за социалните мрежи и за тези, които ги разбират. Сигналът, който…

Публикувахте от Васил Божков в Четвъртък, 4 юни 2020 г.

Интересен ден

На 23 януари сутринта обаче премиерът Бойко Борисов съобщава, че имало нарушение. В обедните часове Горанов внася предложение за 25% такса върху комисионните от хазартните игри и пак натиска Божков да предаде бизнеса. Отново следва отказ. Вечерта Горанов внася ново предложение – 15 % такса от оборота.

Акцията

Седмица по-късно започва прокурорската акция, при която са запечатани всички офиси и домове на фирми и хора, свързани с Васил Божков.

И така през февруари се приема „противоконституционния“ закон за одържавяване на частния лотариен бизнес.

3385 предмета иззети от Божков, той регистрирал само 212