Наводнение пусна крокодили и змии по улиците в Австралия

0
108
Наводнение пусна крокодили и змии по улиците в Австралия

Въпреки че властите на град Таунсвил, Австралия, изпуснаха водите от близкия язовир, той удвои капацитета си след седмица рекордни валежи. Заради получилото се наводнение, което се случва „веднъж на 100 години“ навлязоха крокодили и змии по улиците на града, съобщава BBC. До 20 000 домакинства са изложени на риск от наводняване.

„Крокодилите могат да се видят, че пресичат пътища, а когато наводненията се оттеглят, крокодилите могат да се появят на необичайни места като язовири в отделни ферми или водоеми“, заяви министърът на околната среда на Куинсланд Лиан Енох.

Появиха се снимки на крокодили, намиращи се на необичайни места, като например, изкачващи се по дърво над водата.

Жителите бяха предупредени да се пазят от влечугите, забелязани в залелите жилищни райони води. През следващите дни се очаква още дъжд. Повече от 1100 души са били евакуирани. Падналите валежи са 20 пъти над средното. Работещите при спешни ситуации и армията заявиха, че са получили повече от 1000 призиви за помощ. Използвали са лодки и хеликоптери, за да преместят хората на по-високо ниво. Но крокодилите и змиите са добри плувци и могат да се появят неочаквано.

Местната полиция предупреждава за други опасности в наводненията, включително изтичане на отпадъчни води.