Лятно училище за бъдещи първокласници в неравностойно положение отваря врати в Русе

0
122

Лятното училище за деца в неравностойно положение, на които предстои да бъдат записани в  първи клас, отваря врати днес в Русе.

Заниманията ще се провеждат в консултативния център в сградата на ДГ „Червената шапчица“, филиал „Светилник“ на ул. Тодор Икономов № 37.

В продължение на един месец 15 деца ще получат допълнителна педагогическа подготовка за повишаване на училищната си готовност. В дейността са включени деца на 6 и 7 години, които са били потребители в услугите на проекта „ Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие в Община Русе“. Децата ще бъдат подкрепяни от педагози, психолози, логопед, кинезитерапевт и други специалисти. Програмата предвижда образователни игри и упражнения за звукова култура и правилна реч, физическо укрепване и устойчивост на вниманието.

Проектът се провежда в Русе за 4-и пореден път. Той се осъществява по проект „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие в Община Русе” , финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд