Камион пропадна на ул. „Св. Неделя“ в Русе

0
50
Камион пропадна на ул. „Св. Неделя“

Камион пропадна на ул. „Св. Неделя“, в района на църквата “Св. Петка” в Русе, видя ТВН. Инцидентът станал в ранния следобед, непосредствено пред къщата на №42. По време на маневра, събирайки отпадъците на улицата, машината на сметоизвозващата фирма внезапно започнала да пропада и машината затънала.

Незабавно на помощ бил повикан кран. Опитите да бъде изтеглен камиона обаче дълго време не можаха да дадат резултат. Нещо повече, появи се реална опасност помощната машина да изпадне в същото положение, тъй като настилката непрекъснато се пукаше и пропадаше. От пукнатините пък избиваше вода.

Според живеещи в района, най-вероятно инцидентът се дължи на проблем с водопроводната мрежа в района. Според тях, има пукната тръба, от която изтича вода и тя е причина за пропадане на пътната настилка. Екипи на ВиК също се появиха в района и започнаха да търсят причините за теча.

Любомир Симеонов, който живее в къщата в непосредствена близост до мястото на инцидента, разказа, че водомерната шахта в имота му се пълни с вода. Хората се оплакват, че в къщите им има влага и фасадите са напукани. Опасяват се, че улицата ще потъне заедно с домовете им.
Хората в района казват, че се чувстват изолирани, особено през зимата, когато пътят не се почиства.