Изкуствен интелект – в помощ на любовта

0
67
Изкуствен интелект – в помощ на любовта

Приложенията за запознанства вече ще използват изкуствен интелект, за да ни помагат… да се влюбим. За някои хора това може и да е успокояваща новина. Разработката ще направлява като предлага къде да отидете на първата среща, ще препоръчва какво да говорите и дори ще се грижи да намерите партньор, който изглежда като любимата Ви знаменитост. Различните приложения за запознанства ще наблегнат на различни аспекти.

Разработва се функция с изкуствен интелект, която подтиква потребителите да предложат среща лично, след като са били в чата на приложението за известно време. Планира се използването на подобни разработки, за да се анализират чатове между потребители с цел да се определи тяхната съвместимост и да се отправят предложения на кого трябва да отговарят. Ще бъдат предлагани места за първа среща, които са еднакво отдалечени от домовете на хората, като използват информация от приложение, което помага на потребителите на смартфони да намерят близки ресторанти, барове и клубове.

Отново приложение ще задава и въпроси за това, което искате да правите на дадена среща или къде искате да пътувате. След това ще предлага подходящи профили, въз основа на вашата личност, а след като сте избрали един, който искате да срещнете – ще ви разказва за него. Предвидено е да ви помогне да насрочите време за телефонно обаждане между вас и вашия бъдещ партньор и да получите съвет за първата среща, за важните въпроси и всичко, базирано на това, което знае за другия човек. Накрая дори ще провери как е минала срещата и ще препоръча (или не) да продължите да се виждате или търсите.

Друго приложение ще използва технология за разпознаване на лица, изглеждащи като някой друг, включително като бившия ви партньор/ка или мечтана от вас знаменитост.

Всичко това се прави с цел хората да се преборят с нарастващата умора от безкрайното търсене на подходящи профили. Така изкуственият интелект ще организира срещи в реалния живот и ще действа като „треньор по запознанства“, ще асистира и съчетава най-подходящите един за друг хора. В бъдеще все повече изглежда, че ролята на сватовник ще бъде поета именно от машините.