„Хапка здраве“ в УМБАЛ „Канев“

0
31
„Хапка здраве“

Хепънинг на здравословното хранене под надслов „Хапка здраве“ ще се проведе в УМБАЛ „Канев“ днес, 19 май, съобщават от здравното заведение.

Проявата, която е по случай 19 май – Европейския ден за борба със затлъстяването, ще започне от 11.00 часа в двора на здравното заведение. Ще има дегустации на здравословно приготвени храни, интересни спортни занимания, както и безплатно изследване на кръвно налягане, кръвна захар. Ще има демонстрации как правилно да дезинфекцирате ръцете си. За учениците ще бъде обърнато специално внимание като се представят интересни и здравословни детски ястия, които могат да се консумират в училище, но са извън менюто на училищната лавка.

България е на 5-о място в Европа по затлъстяване сред децата, затова на тях ще бъде обърнато и специално внимание като се представят и интересни и здравословни детски ястия.

Затлъстяването при децата в резултат на неправилно хранене е една от двете основни здравни теми, обсъждани по време на българското председателство на Съвета на ЕС.