Двама надрусани и един пиян установени зад волана

0
213
27-годишен

Три бързи производства – срещу двама водачи, шофиращи след употреба на наркотици и един – след употреба на алкохол са образували русенски полицаи.

24-годишен мъж е бил установен да управлява „Фолксваген Голф“ със силистренска регистрация след употреба на наркотици. На полицаите им е направило впечатление, че шофьорът не отговарял адекватно на въпросите им и са потърсили съдействие от колегите си от „Пътна полиция“, за да го изпробват за употреба на алкохол и наркотици. Дрегерът е отчел отрицателен резултат за алкохол, но пробата с техническо средство за употреба на наркотични вещества и техни аналози е дала положителен за употреба на “метамфетамин” и “амфетамин”.

Друг, 40-годишен мъж, бил спрян за проверка на пътен възел „Охлюва“. Пътни полицаи са му извършили проба с техническо средство, при която е установено че водачът управлява МПС-то под влияние  на наркотици, като уредът е реагирал на “амфетамин”.

Здраво почерпен русенец пък предизвикал ПТП на бул. „Цар Освободител“, непосредствено преди кръстовището с улица „Щип“. При направената проверка с техническо средство уредът отчел положителен резултат от 2,12 промила концентрация на алкохол в издишания въздух.

По трите случая са образувани бързи производства за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.