Чуждестранни студенти получиха грамоти за отличен успех

0
118
Чуждестранни студенти

8 чуждестранни студенти в Русенския университет получиха грамоти за отличен успех по случай 24 май. Това стана на традиционната среща на чуждестранните студенти с академичното ръководство на Русенския университет, посветена на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Грамотите им бяха връчени от ректора на университета чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев. Тази година с най-добри постижения са 37 студенти, в това число 8 отличници. С пълен отличен успех е третокурсничката Мария Хондродиму от Гърция, специалност „Ерготерапия“.

Чуждестранните студенти, които се обучават тази година в Русенския университет, са от 23 държави – Австрия, Албания, Виетнам, Грузия, Гърция, Индия, Ирак, Йордания, Казахстан, Камерун, Кипър, Кувейт, Колумбия, Люксембург, Молдова, Нигерия, Пакистан, Румъния, Русия, САЩ, Сърбия, Турция и Украйна.

Ректорът поздрави чуждестранните студенти за усърдния труд и постигнатите високи резултати на език, който не е майчин за тях. Пожела им успешна сесия и бъдещи успехи. Той припомни, че Русенският университет е техен втори дом и се надява винаги да носят топли спомени в сърцата си от годините на обучение в нашата Алма Матер.