БСП поставя началото на “предкампанията” си за евроизборите в Русе

0
235
БСП поставя началото на

В Русе БСП поставя началото на “предкампанията” за предстоящите европейски избори.

Това таза пред журналисти днес Деница Златева – заместник-председател на Националния съвет на БСП. В крайдунавския град тя се срещна със студенти и преподаватели от Русенския университет.

Като крайна политическа цел на БСП Златева определи „победа на предстоящите избори за европейски парламент и предсрочни парламентарни избори в България“. За БСП ще е победа, ако има дори и един глас повече от ГЕРБ, уточни Златева след журналистически въпрос.

На въпрос, дали преференциите няма да доведат до „пренареждане“ на листата Златева отговори, че евроизборите в голяма степен, освен че са политически и партийни, са и мажоритарни, затова право на българския гражданин и на избирателя е кой кандидат да подкрепи от листата на партията, която предпочита.

„Цялата партия е готова да понесе отговорността, “както винаги сме я носили”, отговори Златева на въпрос, дали пренареждането на листата по време на пленума м неделя няма да доведе до отлив на гласове. Според нея участието на всеки един от кандидатите на БСП ще доведе до желаната победа.