Андреас Васев подписа с „Дунав“, Ивайло Раденцов напуска клуба

0
Португалец и юноша на „Дунав“ подписаха

Полузащитникът Андреас Васев е новото попълнение в състава на ФК „Дунав“, съобщиха от ръководството на клуба.

Васев е добре познат на русенските любители на футбола, тъй като бе част от състава на „Дунав“ във „В“ група, когато през сезон 2014/ 2015 бе поставено началото на настоящия тим, който е в топ 4 в елита. След това, той мина през „Черно море“ и „Монтана“, за да се завърне отново в Русе. Той е на 26 години, играе като външен полузащитник. С него новите попълнения в отбора стават 5 – Преслав Петров, Христо Попадийн, Александър Конов, Красимир Станоев и Васев, като юношата Сонер Хюсеин, който също подписа договор и тренира с първия отбор.

От клуба е освободен Ивайло Раденцов, който бе част от „Дунав“ от 2013 г.  Раздялата е по взаимно съгласие.

„Благодарим на Ивайло Раденцов, затова че бе част от един наистина исторически за нас период. Със своите безспорни качества, хъс и професионализъм помогна за много важни победи по пътя към завръщането ни в елита, където „Дунав“ не бе играл 25 години, както и за извоюваното четвърто място сред най-добрите – нещо, което не се е случвало повече от 40 години. Желаем му само най-доброто, защото той го заслужава“, споделиха от ръководството на русенския клуб.

Дунавци вече пътуват за Трявна, където са на лагер до 25 юни. Към момента има планирани 2 контроли – с „Берое“ в Стара Загора на 16 юни от 18:30 и на 23 юни с „Етър“ Велико Търново.