Окончателно: Русе домакин на мачове на Световното първенство по волейбол

0
Русе ще бъде домакин на мачове

Русе ще бъде домакин на мачове от груповата фаза на Световното първенство по волебол за мъже догодина.

Това стана ясно на среща в Рим, на която Русе официално беше представен като един от градовете домакини на срещите от надпреварата. На нея от българска страна присъстваха спортният министър Красен Кралев, кметът на София Йорданка Фандъкова, зам.-кметът на Русе Иван Григоров, президентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Данчо Лазаров и вицепрезидентът Любомир Ганев.

В зала „Булстрад Арена“ феновете на волейбола ще наблюдават 15 мача от груповата фаза. За съжаление, русенци няма да могат да наблюдават на живо мачове на „триколоьорите“, тъй като най-вероятно българският отбор ще изиграе във Варна петте си мача от първата фаза. За сметка на това ще имат възможността да наблюдават майсторството на олимпийските и многократни световни шампиони от Бразилия.

Първенството ще се проведе от 10-и до 30-и септември. Страната ни ще бъде домакин на две от групите в първата фаза и единия поток от втория етап на шампионата. Заключителните сблъсъци от финалната четворка ще приеме Италия. Настоящ световен шампион е тимът на Полша, който през 2014-а бе домакин и спечели титлата пред собствена публика.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили