160 щанда за участниците в „Уикенд туризъм Русе“

0
912
160 щанда

160 щанда бяха необходими, за да съберат участниците в 15-тото туристическо изложение „Уикенд туризъм Русе“ и съпътстващият го 12-ти Фестивал на туристическите анимации, които започнаха в Русе. За първи път в рамките им се провежда и „Джаз уикенд“. Тази вечер на сцената ще излязат изпълнителите от Glo Bal Kan project и португалският дует  SENZA, а в събота ще бъде концерта на Теодосий Спасов заедно с Биг Бенд-Русе.

Старт на изложението даде кметът на Русе Пламен Стоилов в компанията на министърът на туризма Николина Ангелкова. Сред присъстващите бяха още кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов, зам. областният управител на Област Русе Свилен Иванов и др.

„Дунавските общини са припознали развитието на туризма като приоритетна секторна политика на местно и регионално равнище и ще продължим да развиваме тази сфера и да утвърждаваме Русе като туристически център с висок потенциал“, каза в словото си при откриването кметът Стоилов.

„Именно на такива изложения може да покаже потенциала на страната като целогодишна туристическа дестинация. Русе не прави изключение от това правило! В областта за миналата година са реализирани над 184 000 нощувки, което е почти с 28% повече в сравнение с 2107 г., а приходите от това бележат 22% ръст. За първите три месеца на настоящата година тенденцията също е положителна.“, допълни министър Ангелкова.

Днес и утре русенци и гости на града могат да посетят над 160 щанда в центъра на града, които представят свои щандове – на музеи, туристически агенции, хотели, винарски къщи, занаятчийски ателиета и организации, свързани с туристическия бранш. Най-малките гости на изложението ще могат да се включат в различни игри, сред които Площадка за безопасно движение, Лента Скайлайн и други. Начало на кулинарните предизвикателства даде Иван Звездев, който в продължение на няколко часа направи кулинарни демонстрации.