Школският звънец удари. Честит първи учебен ден!

0
Школският звънец

Училищните дворове отново се изпълниха с весела глъч. За 181-и път школският звънец събра русенските деца. Тази година за първи път училищния праг прекрачват малко повече от 1000 деца.

Днешният ден беше и част от благотворителна инициатива под наслов „Спаси цвете, подари надежда!“, организирана от родители и ученици в Русе. Идеята бе в училищата да бъдат поставени дарителски кутии, в които всеки желаещ да пусне парите, предвидени за букет. Събраните средства ще се използват в подкрепа на фондация „Александър Русев“ и нейната мисия да се изгради модерен рехабилитационен център със закрит басейн за деца с увреждания.

15 септември е най-вълнуващият ден за българското училище, особено за първокласниците и техните родители. Задача на училището днес е да подготвя за живота личност, която да умее да общува, да търси и открива сама нужните знания, да се справя с проблеми в учебна, професионална и житейска ситуация. Но задача на родителя е да подготви личност, която успешно да се справи с предизвикателствата на днешния учебен процес.

Честит първи учебен ден! Нека желанието за знания никога не ви напуска. На добър час!

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили